Werkwijze

Een meubelstoffeerder is een persoon die beroepsmatig meubels (opnieuw) van bekleding voorziet. Deze vakman of vakvrouw beheerst zowel de moderne als de antieke of klassieke stoffeermethoden. Veel gebruikte stoffeermaterialen in het verleden waren paardenhaar, plantaardige vezels (crin), jute, blauwe en witte watten, jutesingelband, springveren, kaasdoek. Voor restauraties worden deze materialen ook nu nog gebruikt. In de moderne meubels worden veelal hedendaagse materialen als reksingel, polyether, koudschuim en polyester watten (fiberfill) verwerkt.

Naast het pure vakmanschap is ook stijlkennis nodig omdat een meubelstoffeerder moet kunnen adviseren over bekleding die past bij het ontwerp van het meubel. Vaak hebben meubels in de loop van hun bestaan andere stoffen gekregen, maar niet altijd is er deskundig gerenoveerd. Kennis van de te verwerken materialen is ook nodig vanwege de verschillen in bewerkbaarheid van die materialen. Voor het opnieuw bekleden van meubelen zijn meubelstoffen in zeer uiteenlopende kwaliteit en prijs verkrijgbaar zoals velours, gobelin en tweed, linnen, vele soorten kunstleer en leer in vele kleuren en dessins beschikbaar.

Aangezien het ambachtelijk meubel stofferen arbeidsintensief is, kan de prijs weleens zo zijn dat men ‘voor hetzelfde geld’ een nieuw meubel kan kopen. Belangrijke vraag is dan, of het nieuwe meubel dezelfde kwaliteiten heeft als het gerestaureerde omdat alleen vergelijken van de prijs niet genoeg is. Los van de praktische overwegingen speelt bij het opnieuw bekleden van meubels soms ook de emotionele waarde een rol.

Stoffeerderij Bertoo pakt veel soorten stoffeerwerk aan en doet dit met veel vakmanschap en plezier. Van antiek tot aan het stofferen van caravans, alles wordt hier gemaakt met liefde voor handwerk, mooie stoffen en unieke designs. Bertoo is gespecialiseerd in het stofferen van design vintage, het opnieuw schuimen en stofferen van nieuwe meubels en maatkussens.

Wil je iets laten stofferen? Neem gerust contact op, stuur een foto (of meerdere) van je meubel naar info-at-bertoo-dot-nl dan zal ik een offerte op maat maken. Prijs word altijd vastgesteld op geschatte uren en materialen dus geen verrassingen achteraf.

Je bent natuurlijk ook van harte welkom op de werkplaats/atelier om persoonlijk te overleggen en eventueel stalen te bekijken, de koffie staat altijd klaar.
Ik hoop tot ziens!