Groeten uit Holland

Rob Eckhardt ontwierp in 1983 de Groeten uit Holland stoel. Gebaseerd op de vorm van de tulp. De asymmetrische fauteuil leent zich voor verschillende zithoudingen die allemaal even comfortabel zijn. Op de kleine leuning kun je ook een boek of een kopje thee binnen handbereik houden.

Deze ‘Groeten uit Holland’ had zijn beste tijd gehad en zo moest behalve de bekleding ook het schuim vervangen worden. Dit heeft een speciale vorm waar de nieuwe stof goed op aan moest sluiten, om de stoel zijn originele uitstraling te laten behouden.

De eigenaren hebben gekozen voor een robuuste meubelstof in effen geel, dat de vintage fauteuil een eigentijdse uitstraling geeft. Rob Eckhardt ontwierp de Groeten uit Holland oorspronkelijk met een afwijkende stoffering van de rugleuning, maar dit is niet noodzakelijk om de karakteristieken van de zetel te behouden. Sterker nog, in het frisse okergeel dat prachtig contrasteert met het zwarte frame van vierkante buizen zie je het idee van de tulp des te meer terug.

Eigenlijk alleen zittend op waarde te schatten. Heeft u nog een exemplaar dat een tweede leven verdient? Bertine restaureert deze met liefde.